Szaktanácsadás ház átalakításához

Családi ház vásárlásánál gyakran kényszerülünk olyan lakás vételére, amely nem pontosan az általunk elképzelt terekkel rendelkezik. Szükség lehet a közfalak megmozgatására, nyílászárók nyitására, befalazására, odébb helyezésére. Ha mindezt az energiaáramlással és más egyéb tényezőkkel harmóniában tesszük, akkor nagyobb eséllyel indulunk egy boldogabb élet felé.
A tanácsadásnak ezt a formáját ajánlom azoknak is, akik már elköteleződtek egy építkezés, egy alaprajz mellett, de a belső tér elosztásán valamilyen okból változtatni szeretnének.

Ebben az esetben is szükségem van a ház és a tulajdonosok adatára, amelyeket „elő kell készítenem” a személyes találkozóra:

  1. a megrendelő neve,
  2. a megrendelő telefonszáma,
  3. a lakás/ház alaprajza,
  4. a lakásban élők születési adatai (név, születési hely, év, hónap, nap, óra, perc),
  5. pontos cím.

Ez a tanácsadás más mint a lakás korrekciózása, átmenet a ház tervezése és korrekciózása között. Ebben az esetben tulajdonképpen „átszabom” a belső tereket. Megvizsgálom, hogy milyen funkciót kaphatnak az egyes helyiségek, amelyek megfelelnek az „energiával harmóniában élni” elvének is. Megkeresem a családtagok számára a lehető legjobb helyet a házban és igyekszem a hálószobájukat idehelyezni. Nagyobb hangsúlyt kaphatnak a konyhai elemek: a tűzhely, a sütő, a mosogató, hiszen még nincs kötött helyük a konyhában. Ugyanígy a fürdőszobában lévő szaniter is nemcsak praktikus, hanem energiával megegyező elrendezést kaphat.
Cél a ház/lakás minden részét hasznossá alakítani. Minél praktikusabb elrendezése kell törekednem az energiaáramlást és az építési szabályokat is figyelembe véve.

A tanácsadás díja: 75.000,- Ft (egy lakószint esetén). Időben ez körülbelül 4 órát jelent, ami a körülményektől függően természetesen kitolódhat. Több lakószint esetén az alaprajz függvényében tudok árajánlatot nyújtani.
Ez az ár tartalmazza a budapesti kiszállást és az egyéni égtáj kiszámítását is. Vidéki és külföldi tanácsadás esetén kiszállási díjat számítok fel.

Tapasztalat:
- Nem általános, de azért többször tapasztaltam, elsősorban ház vásárlása során, hogy a mindent bele szeretnének préselni az adott házba/telekbe. Pl: hol legyen a fóliasátor, a veteményes, a csirkék, a kutyaól, a műhely, a kívülről megközelíthető dolgozó, a kezelő, a kiadható lakrész, a piszkos és tiszta tárolók, különféle rendeltetésű szobák, stb. mintha mindegyiknek egyszerre szeretnének helyet találni. Ilyenkor természetesen végigvesszük a lehetőségeket, de úgy érzem, alig marad idő reális, ténylegesen megvalósuló dolgok vizsgálatára. Nem azt elemezzük, hogy az adott tér mit kínál (persze figyelembe véve a tulajdonos életét, anyagi és egyéb lehetőségeit), hanem 120-150 m2-be igyekszünk „beletenni” több élet „lemaradását”. Nehezen tudom elképzelni, ha valaki munka kapcsán napi szinten emberekkel foglalkozik az otthonában (terapeuta, fodrász, kozmetika, masszázs, egyéb), az csirkéktől és már állatok zsivajától hangos kertet fog kialakítani, amúgy zsebkendő méretű telkén.
Próbáljunk meg a jövőnkre koncentrálni és átgondolni mi férhet bele az elkövetkező 5-10 évben! Maradjunk a realitásoknál!