Hogyan befolyásol az energiaáramlás?

Gyakran találkozhatunk olyan emberekkel, vagy akár tapasztalhattuk magunkon is, hogy valami újba fogtunk, megfogadtuk, hogy ezentúl valamit másképpen csinálunk. Vállalkozást indítunk, új munkahelyen kezdünk dolgozni, új kapcsolatot alakítunk ki, nyelvtanulásba, diétába fogunk, de az eredmény nem mindig kielégítő. Elcsúszunk valamin. Nincs elég türelem, kitartás? Nem figyelünk a részletekre? Ilyenkor persze keressük a kudarc okát. Nem is gondolnánk, hogy összefüggésbe lehet hozni eredménytelenségünket, "balszerencsénket" Földünk fő energiaáramlásával és így közvetve a lakással, amelyben élünk, vagy a munkahellyel, ahol napjainkat töltjük.

A kelet-nyugati energiaáramlás

A vaszati szerint a kelet-nyugati energiaáramlás az egyik fő energia-irány.

Mivel a kelet a kezdetekkel van összefüggésben, nem mindegy, hogy lakásunk, munkahelyünk, irodánk milyen minőségű kelettel rendelkezik. A legjobb, ha itt van lakásunk főbejárata, ha erkély vagy terasz található ezen az oldalon. A nagy tér mindenképpen kedvez a keletnek. Ilyen lehet például a tágas kert, de a szomszédos ház megfelelő távolsága is tudja biztosítani a nagy tér érzetét. A hatalmas ablakok is beengedik a lakásba a keleti energiát.

A vaszati szerint nagyon fontos, hogy a keleti helyiség legyen világos, tiszta és rendezett.

E szoba fontosságát az is indokolja, hogy a kelet nemcsak a kezdetekkel, hanem az erőnkkel, az egészségünkkel, a vitalitásunkkal van összefüggésben. Nem mindegy, hogy milyen erővel, energiával éljük mindennapjainkat, mennyire vagyunk elégedettek önmagunkkal. Nem mindegy, hogy milyen akarattal, kitartással kezdünk bele a napi tevékenységeinkbe.

Nézzük meg, hogy életünk jelenlegi helyzete és a lakóhelyünk keleti minősége között találunk-e összefüggést. Ha változtatni szeretnénk, az erős elhatározáson túl hívjuk segítségül az onnan érkező energiákat.