Vaszati és a D-vitamin

Orvosilag bizonyított, hogy a Nap pozitív hatással van a szervezetünkre, hiszen a legfőbb D-vitamin forrásunk. Sok orvos van azon a véleményen, hogy számos betegség okozója a kevés szabadban töltött idő. Tudjuk, hogy az ultraibolya sugárzással D-vitamint juttatunk a testünkbe, s például a napozás révén nagyobb felületen több vitamint tudunk magunkhoz venni.  

De miért is szükséges ez? A D-vitamin elősegíti a kalcium és foszfor felszívódását, amely befolyással van a csontképződésre, így hatással van a fogakra, a csontozatra egyaránt. Hiánya gyerekkorban angolkórhoz, míg időskorban a csontok lágyulásához vezethet. Vannak orvosok, akik a vesekőképződés okát is ebben látják. A kutatások során a szív- és érrendszeri betegek szervezetében vizsgálták a D-vitamin mennyiségét, és megállapították, hogy alacsony szintje növeli a szívinfarktus és a daganatos betegségek kockázatát is.

Vaszati és a D-vitamin

Honnan lehet még természetes úton D-vitaminhoz jutni? A vegetáriánusok nincsenek szerencsés helyzetben a természetes táplálkozás által bevitt D-vitamint illetően: nem mutatható ki sem a gabonafélékben, sem a zöldségekben és gyümölcsökben. Az állati eredetű táplálékokban azonban megtalálható, mint például a húsokban, a halakban, a tojásban, valamint a tejtermékekben.

Hogyan kapcsolódik mindez a vaszatihoz? Nézzük meg mi a helyzet az otthonunkkal. Ha az orvosok tanácsát elfogadjuk, és élvezzük a napsütés jótékony hatását, akkor ugyanezt vonatkoztathatjuk a lakásunkra is. Oda is szeretnénk becsalogatni azt az energiát, amely a fontos vitamint és a fontos erőt közvetíti felénk. Ez bekerülhet az otthonunkba, szétáradhat és mi is részesülhetünk belőle. 
Ez csak azoknál az otthonoknál lehetséges, ahol a keleti oldal ablakozott az energia szabad beáramlására. Ez azonban nem minden, hiszen a függönyök széthúzása és az ablakok kinyitása is jobban segíti az energia áramlását. Ha mindezt megtesszük, sokkal frissebbnek érezzük majd magunkat napközben.

Az ayurvéda szerint korán kell felkelni. És valóban, azok az emberek, akik természetes ritmusukat be tudják úgy állítani, hogy korán ébredjenek, sokkal frissebbek, aktívabbak lesznek, mint azok, akik akkor ébrednek fel, amikor a Nap már magasan jár. Ők azok az emberek, akik csak kávéval és energiaitalokkal tudják elképzelni napjaikat.