Telekvásárlási szempontok IV. - A "hely szelleme"

A vaszati fontos hangsúlyt helyez a telek múltjára, ezért telekvásárlás előtt érdemes egy kis kutatást végezni a környék történelmével kapcsolatban is. Hasznos tudni, hogy például nem egy történelmi csata színhelyén akarjuk-e leendő otthonunkat felépíteni.

Roger Nelson amerikai filozófus-tudós érdekes kísérletet végzett el egy un. véletlenesemény generátorral (angol nevén REG), amelyet korábban a princetoni egyetemen fejlesztettek ki a „gondolati távirányítás” kutatásában. Nelsont nagyon érdekelték a szent, kultikus helyek rezgései. Egy REG készülékkel a zsebében körbejárt kollegáival 27 ilyen kultikus, szent helyet. Arra volt kíváncsi, hogy eltérnek-e a készülék adatai az egyes helyszíneken tett látogatások során az egyéb helyeken tapasztaltaktól. Az utazás során a készülék végig bekapcsolt állapotban volt, ők pedig külön feljegyeztek minden helyet és cselekedetet percre pontosan lebontva, ahol jártak. Miután hazatértek, laboratóriumukban  a készülék jelzéseit összevetették az általuk feljegyzett helyszínekkel és eseményekkel.

Telekvásárlási szempontok

Az adatokból egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a helynek igenis van „szelleme”, mert a szent helyeken nagyon erős eltérést tapasztaltak a „normális” viszonyokhoz képest, ugyanúgy mint ahogy egy meditáló csoport esetén is eltéréseket mértek a hétköznapi élet rezgéseihez képest. Ez az eltérés persze pozitív és negatív irányban is működik.

Ezen eredmények fényében senkinek sem javaslom, hogy egy olyan helyszínt válasszon lakhelyének, amely korábban véres események színtere volt. Mint ahogy azt sem ajánlom, hogy egy szent vagy kultikus helyen építkezzen. A készülék egyértelműen bizonyította, hogy ezeken a helyeken magasabb a tér rezgésszáma, amely tartósan nincs jó hatással az emberi szervezetre, s emiatt nem alkalmas egy egészséges otthon kialakítására sem.