Miért van szükség személyes égtáj meghatározására?

A személyes égtáj hasznosságát nem győzöm hangsúlyozni. Azt gondolom, hogy minden gyermeknek születésekor meg kellene kapnia ezeket az adatokat és a szülők csak ezután rendezhetnék be szobáját. Ennek a papírnak pedig a születési anyakönyv és egyéb bizonyítványok mellett lenne a helye, amely elkísérné élete során.

Miért fontos a személyes égtáj?

Születési adataink alapján a Hold helyzetéből tudjuk kiszámítani a személyes égtájainkat. A nyolc égtájat négy kedvező és négy kedvezőtlen területre bonthatjuk. Ez személyenként változó adat. Ha valamely családtagok esetén mégis egyezne, az csak véletlen.

Minden olyan tevékenységnél, amelyet egyhelyben hosszabb ideig művelünk, érdemes figyelembe venni a személyes égtájainkat. Így a hálószoba, az íróasztal, esetleg a konyha vagy bármely más munkával, barkácsolással kapcsolatos tevékenységet érdemes a személyes égtájunkkal összhangban végezni.

Kiemelt szerepe természetesen a hálószobának van, hiszen a hálószobában töltjük a legtöbb időnket. Ekkor természetesen egyeztetnünk kell társunk kedvező égtájaival a sajátunkat is, hiszen együtt akarunk aludni és nem árt, ha nem fektetjük a legkedvezőtlenebb égtájára.

Apropó legkedvezőtlenebb égtáj, a kedvezőtlen égtájak közül egy, amely nagyon kedvezőtlen. A hálószobánk meghatározásakor kerülni kell ezt a helyett!

Mi történhet, ha számunkra kedvezőtlen egyéni égtájon próbálunk meg nap mint nap pihenni. Egyénileg változó, van aki alvásproblémára hivatkozik, mások kimerültségre, fáradtságra, de jelentkezhet koncentrációs problémák formájában is. Érdemes kiszámoltatni és ennek tükrében esetleg változtatni, adott esetben megcserélni a szobákat.